Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Irsta IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Villastadens IF 3 2 0 1 6
2 Yxhults IK 3 2 0 1 6
3 IFK Sunne 3 1 0 2 3
4 Irsta IF 3 1 0 2 3

Match

Irsta IF

1 - 2
Hamre IP (Konstgräs)
6 oktober 2012
15:00

Yxhults IK

Referat

Referat: Irsta IF - Yxhults IK

Irsta IF - Yxhults IK 1-2 (0-1) Kvalspel div 3 Lördagen den 6 oktober 15.00 Hamre IP (Konstgräs)
Målskytt Irsta IF Alban Dautaj Varningar Arman Poghosyan 1 gult, Allan Bienkowski 1 gult , Patrik Hofling 1 gult, Magnus Pettersson 1 gult

Irsta börjar matchen riktigt bra och man var rejält taggat. Redan i den 4:e minuten så har vi ett bra anfall när Martin Blaxmo kommer fram på sin kant och kan passa in bollen till en fristående Alban Dautaj som drar iväg ett skott i stolpen och ut men inget mål. I 11:e så är det dags igen i ett liknande anfall där bollen även denna gång hamnar ute hos Martin Blaxmo som återigen hittar Alban Dautaj i boxen som tar emot och vänder och får iväg ett bra skott men utanför. I 14:e så rullar man upp Yxhults IK ordentligt när slutligen Alban Dautaj levererar en fin passning till Arton Halili som får ett kanonläge men skottet går över. Yxhults IK var rejält tillbakapressat och man hade ingenting i anfallsväg...och även om man kom in matchen mot slutet av första så skapade man ingenting. Irsta hade fler bra lägen att göra mål på men bollen ville bara inte in...med sådana där lägen så måste man bara sätta dit nåt mål. Därför var det skänk från ovan när Yxhults IK får en straff i den 41:a efter det att Arman Poghosyan viftat med händerna mot eller på en Yxhultsanfallares ansikte i straffområdet. Arman får gult kort och Yxhults IK en straff vilket man förvaltar på bästa sätt och kan ta ledningen med 0-1. Riktigt surt och framförallt orättvist att få det målet i baken i slutskedet av halvleken...när vi fullständigt dominerat matchen.

I andra så ska vi ta upp jakten på en kvittering...för vi kände att vi var så mycket bättre än Yxhults IK. Istället så verkar vi sitta kvar i omklädningsrummet...för i 46:e så kontrar Yxhult in 0-2 när vi inte alls verkar vara med på noterna. Snacka om utdelning!!...man får straffen i första och så sätter man det enda läget man får. Irsta IF jobbar på och man fortsätter anfalla och skapa målchanser mot ett nu ännu mer defensivt Yxhult som bara försöker bevaka sin ledning och satsa på kontringar. Irsta går över till att spela med trebackslinje och man ser till att pressa ner Yxhult ordentligt. Man får till slut en reducering i den 73:e när Alban Dautaj blir neddragen i straffområdet...straffen slår Alban själv i mål fram till 1-2. Irsta fortsätter trycka på mot ett Yxhults IK som bara slår i från sig. Men Yxhult håller undan och vinner matchen. Ett tungt nederlag för Irsta IF som jag tycker var det bättre laget...men gör man inte mål på alla sina chanser man har när man fullständigt rullat ut Yxhult och dom samtidigt har maxutdelning så kan det bli så att det även det bästa laget förlorar matchen. Yxhults IK måste ju själva tycka att dom vann den här matchen mycket turligt. Så här det i ett kvalspel...det gäller att ta tillvara på dom chanser man får. Det är cupspel och mycket som står på spel...men det är ingenting som är kört ännu. Vi får se till att glömma den här förlusten och ladda om batterierna och se till att vinna dom 2 sista matcherna. Jag har svårt att se att detta Yxhult vinner någon mer match i detta kvalspel.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Öhman 1 0 0 1 0 0
Christoffer Söderqvist 1 0 0 0 0 0
Martin Blaxmo 1 0 0 0 0 0
Max Brofeldt 1 0 0 0 0 0
Patrik Hofling 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng